Teamtraining: samen overleven

Alleen ga je sneller maar samen kom je verder! In een overlevingsituatie is samenwerking absolute noodzaak. Zeker als er honger, dorst, gebrek aan onderdak of kou aanwezig is. Dan wordt je teruggeworpen op de absolute basis van het leven en heb je elkaar meer nodig dan ooit. De teamtrainingen zijn net als de bedrijfsuitjes duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord

Bushcraft voor teamtraining en teambuilding

Tijdens een teamtraining zet in2nature de bushcraft of overlevingstechnieken in om met een team aan de slag te gaan. De doelen worden samen met de organisatie opgesteld maar zijn veelal bedoeld op het groepsgevoel binnen het team te versterken. Met diverse opdrachten kunnen specifieke doelen worden bereikt of onderwerpen worden aangesneden:

Brugbouwen

In een beperkte tijd moet de aanwezig materialen een brug gebouwd worden: samenwerking en creativiteit. Het gaat daarbij niet alleen om het einddoel maar vooral het proces komt aan bod en de verschillende rollen van de teamleden.

Leerelementen: hoe pak je een opdracht aan, wie neemt de leiding, hoe herken je creativiteit en ‘out of the box denken’ en hoe benut je dat onder tijdsdruk, welke rollen neemt ieder aan en hoe reageert men op elkaar. 

Vuur maken

onder leiding van een instructeur wordt vuur gemaakt met vuurstenen of vuurboog. Een lastig en zwaar karwei!

Leerelementen: Hoe makkelijk is het om een vonkje te creëren (idee lanceren), maar hoe kom je van vonkje naar een echt vuur (landen op goede voedingsbodem, voeden met brandstof en ondersteunen door aan te blazen)!

Boogschieten en jagen

Geheel in Bushcraft stijl moeten die eerst zelf gemaakt worden. Broeden op de perfecte boog en pijl. Binnen de gestelde tijd moeten er pijlen in de roos worden geschoten.

LeerelementenHoe verdeelt het team de groepen in, wordt rekening gehouden met ieders kwaliteiten of gaan ‘bekenden’ samen, helpen de groepen elkaar of wordt het een wedstrijd. Het team bepaalt zelf het (eind)doel…

Een houten lepel snijden

Na uitleg over veilige meshandgrepen zul je versteld staan van wat je zelf kunt maken uit een stukje hout met behulp van slechts een houtsnijmes. Een heerlijke ontspannen activiteit, waaronder je heerlijk kunt brainstormen.

Leerelementenvertrouwen in jezelf! Rustig worden en ontspannen! Voel de nieuwe energie en inspiratie stromen. Brainstormen over.. (lean management, cradle to cradle, klantgerichtheid en wat dit betekent voor de praktijk)

Zelf aan de slag met een primitieve maaltijd

Daarna gaan we aan de slag met het klaarmaken van een primitieve avondmaaltijd, klaargemaakt op houtvuur en met slechts heel beperkte middelen. Hierbij is keuze uit:

  • Brood maken (deeg kneden, laten rijzen en bakken op stok, op hete stenen of in een zelfgemaakte oven)
  • Soep van eetbare planten, klaarmaken boven het houtvuur
  • Salade van eetbare planten (mits het seizoen goed is)
  • Vis bijv. makreel of forel (leren schoonmaken, pekelen en dan roken of roosteren op primitieve wijze)
  • Barbecue (diverse soorten vlees, te roosteren boven houtvuur)

 

Alle ingrediënten zijn biologisch, de vis volgens de viswijzer

Prijs en reservering

Wij kunnen een bedrijfsactiviteiten aanbieden al vanaf 40 euro per persoon. Hier zitten dan ook al eenvoudig hapjes en drankjes bij in. Wilt u een volledige maaltijd met de groep klaarmaken dan is de meerprijs afhankelijk van de wensen en de benodigde tijd. Prijs is excl. BTW maar incl. voorbereidingstijd, materiaal- en reiskosten. 

Interesse in een bedrijfsactiviteit? Laat ons uw wensen weten en wij doen u een passend voorstel. Klik voor vragen of reservering