Fotografie & natuur

Natuurfotografie is meer dan een mooi plaatje schieten in de natuur. Voordat je een plaatje kunt schieten, moet je veel voorbereidingen treffen: zo moet je de camera gereed maken, maar ook een geschikte plek zoeken om te fotograferen. Een (natuur) fotograaf moet kennis hebben over de werking van de camera, de instelling van de camera, compositie, licht, maar ook over de natuur. Door middel van thema`s als ‘kleuren en vormen’, ‘detail en overzicht’ en ‘special effects’ leer je een aantal eenvoudige fotografie technieken en zie je de natuur op een andere manier. Begeleiding vindt plaats door een echte natuurfotograaf!

 

Tijdens de activiteit gaan de leerlingen in twee groepen aan de slag. De ene groep gaat op pad met (eigen) (compact) camera’s of mobiele telefoon. Aan de hand van 3 speciale DOE-kaarten: ‘detail en overzicht, kleuren en vormen, special effects  leren de leerlingen verschillende eenvoudige fotografische technieken.. De andere groep doet de Kennisquiz natuur & fotografie. Daarna wisselen de groepen.

 
Aansluiting bij natuurmethodes 

Deze activiteit sluit aan bij de vijf meeste gebruikte natuurmethodes. In de docentenhandleiding staat uitgebreid aangegeven hoe u deze activiteit aan kunt laten sluiten bij diverse hoofdstukken of onderwerpen binnen de door u gebruikte natuurmethode. Ook staat de volledig uitgewerkte voorbereidende les op school uitgelegd en een mogelijke afsluiting op school.


Bij meer dan 40 leerlingen
Bij 40 leerlingen duurt deze activiteit  een dagdeel. Bij grotere groepen zal de helft van de groep in de ochtend, de andere helft in de middag aan bod komen. In de docentenhandleiding die u bij  de bevestiging van de reservering ontvangt  wordt  uitgebreid beschreven wat de mogelijkheden zijn om zelf met de andere helft van de groep te doen.

 

Door: in2nature

Duur: bij minder dan 40 leerlingen een dagdeel (10:00 - 12:30 of 13:30 - 16:00), bij meer dan 40 leerlingen 2 dagdelen
ga naar kostenoverzicht en reserveren

  • Kinderen mogen werken met eigen camera's of mobiele telefoons. 
  • Er komen 6 compact camera's mee waar de kinderen ook mee mogen werken, daarvan zullen de leukste foto's achteraf worden doorgemaild
  • Na reservering ontvangt u een automatische bevestiging met daarbij uitgebreide docentenhandleiding van de activiteit
  • Fotograaf van NME Makelaar is eerder aanwezig om spullen klaar te zetten en overleg te plegen.
  • Scholen zorgen voor ‘proces’ begeleiding van minimaal 1 begeleider op 10 kinderen. 
  • De kennisquiz wordt begeleidt door docenten, uitleg hiervan staat beschreven in de uitgebreide beschrijving
  • De NME Makelaar verzorgt alle materialen, ook voor de kennizquiz